مجله

کاربردهای متنوع بطری HDPE در صنایع مختلف

بطری های HDPE

پلاستیک ‌ها دارای انواع مختلف و دسته‌ بندی ‌های متنوعی هستند. اچ دی پی ای هم یکی از همین انواع مختلف پلاستیک‌ ها است که در دسته ‌بندی ترموپلاستیک ‌ها قرار دارد و در موارد مختلف مورد استفاده قرار می گیرد. این دسته ‌بندی ‌های پلاستیک ‌ها یا انواع پلی اتیلن ‌ها طبق ساختار مولکولی و دانستیه آنها انجام می شود که در این مطلب در مورد پلی اتیلن سنگین یا همان HDPE صحبت می ‌شود و کاربرد های بطری HDPE هم بیان می ‌شود.

معرفی پلاستیک یا بطری HDPE

پلاستیک یا بطری HDPE از انواع مختلف پلیمرهای پلی اتیلن است که به نام پلی اتیلن با چگالی بالا یا سنگین نام گذاری شده است. این ماده از اصلی‌ترین مواد در تولید لوازم بهداشتی حتی ظروف شوینده است؛ زیرا از یک پایداری خوبی برخوردار بوده و با مواد شیمیایی دیگر ترکیب نمی ‌شود.

HDPE از جمله پلی اتیلن‌ هایی است که وزن آنها ۹۵ درصد بوده و در بین پلی اتیلن ‌های دیگر در برابر ضربه سخت ‌تر و مقاوم ‌تر است. این ماده در برابر حرارت تحمل شیمیایی ۱۲۰ درجه را دارد؛ یعنی دچار تغییر شیمیایی نمی شود و مواد سمی از خود در فضا انتشار نمی ‌دهد. در مورد کاربرد های بطری‌ HDPE باید گفت که برای ساخت بطری ‌های آب، نوشابه، روغن، الوار پلاستیکی و… مورد استفاده قرار می گیرد؛ زیرا ویژگی بازیافت پذیری دارد.

مزایای بطری ‌های HDPE

پلاستیک یا بطری ‌های HDPE دارای ویژگی ‌های منحصر به فردی هستند که با کاربرد های بطری HDPE ارتباط زیادی دارند و همین ویژگی ‌ها باعث شده کاربری این پلاستیک ‌ها هم مشخص شود. از مزایای این بطری می توانیم موارد زیر را نام ببریم:

  • دوام بسیار بالا

به علت  دوام و مقاومت زیاد در مقابل مواد شیمیایی و ضربه این مدل بطری ‌ها دارای دوام بسیار بالایی هستند.

  • ایمنی

از کاربرد های بطری HDPE  که یکی از مزایای آن هم به شمار می ‌رود، این است که فاقد مواد سمی مثل BPA بوده و به همین دلیل برای بسته ‌بندی انواع آشامیدنی ‌ها و مواد غذایی مختلف مناسب هستند.

  • اقتصادی

از مزیت ‌های دیگر این بطری تولید و بازیافت آنها است که از قیمت ارزان تری برخوردار است. پلاستیک HDPE دارای مزایای بسیار زیادی در صنایع مختلف است که در ادامه این مطلب به کاربرد های بطری HDPE اشاره می  شود.

بیشتر بخوانید: چرا بطری های پت بهترین انتخاب برای بسته بندی داروهای مایع هستند؟

معایب بطری ‌های HDPE

با وجود مزایای بی ‌شماری که بطری ‌های HDPE در صنایع مختلف دارند، دارای معایبی نیز هستند که در ادامه به آنها اشاره می کنیم:

  • حساسیت به دما

این نوع پلاستیک یا بطری احتمال دارد که در دماهای بسیار پایین و یا دمای بسیار بالا خواص خود را از دست بدهد.

  • شفافیت محدود

بطری ‌های HDPE به صورت طبیعی به شکل مات وجود دارند و نسبت به بعضی از پلاستیک‌ ها مثل PET از شفافیت کمتری برخوردار هستند که در مقابل مزیت ‌ها و کاربرد های بطری HDPE چندان اهمیتی ندارد.

ویژگی ‌های مهم پلی ‌اتیلن سنگین

در مطلب بالا ذکر شد که خصوصیات و ویژگی ‌های HDPE با کاربردهای آن ارتباط مستقیم دارد و ویژگی ‌های مهم این نوع پلاستیک ‌ها عبارت اند از:

  • دارای تولید آسانی بوده و نسبت به موادی چون فلزات از وزن کمتری برخوردار است.
  • این نوع پلاستیک در برابر نیروهای فشار و کششی از مقاومت فیزیکی مناسبی برخوردار است.
  • در تولید پلاستیک ‌های HDPE در مقابل دیگر نوع پلاستیک ها از هزینه ‌های کمتری استفاده می ‌شود.
  • به علت وجود منابع زیاد در تولید پلیمر پلی اتیلن مواد اولیه تولید آن در دسترس ساده‌تری وجود دارد.
  • از ویژگی‌ های مهم که در کاربرد های بطری HDPE هم دخالت دارد این است که در مقابل واکنش ‌های شیمیایی نسبت به پلاستیک ‌های دیگر از مقاومت مناسب و پایداری شیمیایی زیادی برخوردار است.
  • این نوع پلاستیک ‌ها به دلیل خاصیت مکانیکی که دارند، باعث شده کاربردهای بسیار زیادی در صنایع مختلف داشته باشند که می ‌توان به تولید مواد ورقه‌ای در درون مخازن اشاره کرد.
  • این نوع پلاستیک بیشتر جایگزینی برای حمل کننده‌ های سنگین به شمار می ‌روند و به افراد و دیگر شرکت ‌های مختلف در دنبال کردن هدف ‌های تولید در پروژه ‌های مقرون به صرفه کمک می کند.

کاربرد های بطری HDPE چیست؟

پلی اتیلن ‌های سنگین و یا همان پلاستیک ‌های HDPE دارای ساختار خطی بوده که ترموپلاستیکی نسبتا ارزان و مقرون به صرفه است. همچنین دارای انعطاف پذیری، دوام در شرایط آب و هوایی سخت و حتی دمای پایین است. پلاستیکی نیمه شفاف نیز دارای کاربردهای بسیار متنوعی است و از جمله کاربرد های بطری HDPE در صنایع مختلف به موارد زیر اشاره کرد:

  • صنایع آرایشی و بهداشتی

پلاستیک HDPE در صنعت بهداشتی هم کاربرد دارد و از آن در تولید و تهیه بطری‌ های لوسیون، شامپو و صابون ‌های مایع و عطر و کرم استفاده می ‌شود.

  • صنعت کشاورزی

در صنعت کشاورزی از پلاستیک HDPE برای تولید کردن ظروف نگهداری آفت کش ‌ها و ذخیره کردن مواد کشاورزی استفاده می ‌شود.

  • صنایع غذایی

کاربرد های بطری HDPE در صنعت غذایی بسیار زیاد است و از این نوع پلاستیک ‌ها در تولید بطری ‌های آبمیوه، شیر، روغن و دیگر نوشیدنی ‌ها استفاده می ‌شود.

  • مواد شیمیایی و صنعتی

از دیگر کاربرد های بطری HDPE در بسته ‌بندی کردن مواد شیمیایی صنعتی و حتی خانگی است که شامل ضدعفونی کننده‌ ها و شوینده ‌های مختلف است. پلاستیک HDPE در مقابل اشعه فرابنفش مقاومت و استحکام زیادی دارند که موجب می ‌شود بتوان از آنها در فضای بیرونی استفاده ‌های ایده‌آلی کرد مانند ساخت لوله‌ ها و حتی در ساختن اسباب بازی ‌ها هم از آنها استفاده ‌شود. چرا که از تغییر رنگ دادن آن ها جلوگیری می کند و حتی در ساخت لوازم پزشکی، بطری های قالب گیری و … مورد استفاده قرار می گیرد.

مطلب پیشنهادی: تفاوت بطری HDPE با PET : کاربردها و مقایسه اجمالی

کلام پایانی

پلی اتیلن ‌های سنگین که دارای دانستیه بالا هستند به نام HDPE نامیده می ‌شوند و به دلیل استحکام و مقاومت بسیار خوب و مناسب در مقابل نور خورشید، ضربه، مواد شیمیایی و … دارای کاربردهای فراوان در صنایع مختلف هستند که در این مطلب تنها به کاربرد های بطری HDPE اشاره شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *