مجله

با نکات نگهداری از ظروف پلاستیکی آشنا شوید

نکات نگهداری ظروف پلاستیکی

شست شوی ظروف پلاستیکی

امروزه یکی از اصلی ‌ترین وسایل و ظروفی که مورد استفاده عموم مردم قرار می گیرد، ظروف پلاستیکی است. به دلیل تنوع در کیفیت و متریال‌ ها در این وسایل و ظروف باید در مورد نحوه مراقبت و نکات نگهداری ظروف پلاستیکی مطالعات و بررسی ‌هایی انجام شود؛ زیرا طرز مراقبت از این ظروف می ‌تواند روی سلامت ما بسیار تاثیر بگذارد. بیشتر این ظروف قابل نگهداری نیستند و نباید برای بارها مورد استفاده قرار بگیرند یا نباید در آنها غذاها و نوشیدنی‌ های داغ مصرف شود؛ زیرا برای سلامتی انسان خطرساز هستند؛ پس در این مطلب سعی می کنیم به نکات نگهداری ظروف پلاستیکی اشاره کنیم.

ظروف پلاستیکی چیست؟

به انواع مختلف ظروفی که معمولاً از متریال پلاستیک به هم فشرده به نام پلی پروپلین و یا پلی اتیلن تولید می ‌شوند، ظروف پلاستیکی می گویند. این ظروف معمولا برای نگهداری غذا بوده و شامل بطری ‌ها، ست ‌های آشپزخانه و… هستند که در هر خانه یافت می  شوند. ظروف پلاستیکی از بازیافت ‌های پلاستیک تشکیل شده به همین علت برای محیط زیست و سلامت آن مفید و دارای اهمیت است.

در کارخانه ‌های بازیافت زباله ‌های پلاستیکی توسط روش ‌هایی زباله‌ های پلاستیکی را بازیافت کرده و از آنها ظروف پلاستیکی و بطری ‌ها را تولید می کنند. معمولا روی این ظروف اعدادی از یک تا ۵ حک می ‌شود که برای نگهداری و حفظ مواد غذایی مناسب هستند؛ یعنی هرچه رقم این اعداد کوچکتر باشد، کیفیت ظروف پلاستیکی بالاتر و بیشتر است. در ادامه مطلب سعی می کنیم نکات نگهداری ظروف پلاستیکی مختلف را بیان کنیم.

بهترین نکات و شرایط و روش نگهداری از ظروف پلاستیکی

برای اینکه بتوان از ظروف پلاستیکی برای مدت طولانی و به بهترین شکل نگهداری کرد، باید مواردی را مورد توجه قرار داد. مهم ترین نکات نگهداری ظروف پلاستیکی عبارت اند از:

  • مواد شوینده مناسب

برای شستن این ظروف باید از مواد شوینده مناسب و ملایم استفاده کرد؛ زیرا مواد شوینده قوی موجب خوردگی یا خراشیدگی ظروف پلاستیکی می ‌شوند.

  • استفاده مناسب از مایکروویو

در زمان استفاده از مایکروویو باید به نشانه ‌هایی که معمولا روی این ظروف حک شده دقت کرد. اگر قابل استفاده در مایکروویو باشند، می ‌توان از آنها استفاده کرد و در غیر این صورت موجب تغییر شکل دادن و خراشیدگی ظروف پلاستیکی می ‌شود. اگر ظرفی برچسب ایمن در مایکروویو را نداشته باشد، برای استفاده در این دستگاه خطرناک خواهد بود و این خاصیت برای همه ظروف وجود ندارد.

  • دمای مناسب

این ظروف را نباید در مقابل نور مستقیم خورشید یا دمای بالا نگهداری کرد و باید در جای خشک و دمای خنک نگهداری کرد. حتی این ظروف را در دمای بسیار پایین هم نمی ‌توان نگهداری کرد؛ زیرا شکسته می ‌شوند.

  • استفاده از درب ‌های محکم

در زمان نگهداری از نوشیدنی‌ ها و مواد غذایی در این ظروف باید به نکات نگهداری ظروف پلاستیکی توجه کرده و حتما از درب ‌های محکم استفاده شود تا هوا و رطوبت به داخل ظروف نفوذ نکند و محتویات آن هم خارج نشود.

  • استفاده از محلول‌ ها

برای این که بتوان از رشد قارچ و باکتری در درون این ظروف جلوگیری کرد، باید از محلول ‌های ضدعفونی مفید و مناسب هم استفاده کرد.

مطلب پیشنهادی: پلاستیک اکریلیک چیست؟ | خصوصیات و کاربردها

روش ‌های مناسب شستشوی ظروف پلاستیکی

روش ‌های مناسب شستشوی ظروف پلاستیکی

همان طور که زمان خرید ظروف پلاستیکی باید نکات و مواردی را در نظر گرفت، حتما نکات نگهداری ظروف پلاستیکی هم باید مورد توجه قرار بگیرند. برای تمیزی و شستشوی این ظروف هم باید یک سری از موارد را در نظر گرفت که عبارت اند از:

شستشوی دستی

برای تمیزی این ظروف بهتر است از روش شستشوی دستی استفاده کنید؛ زیرا باید در زمان استفاده از ماشین ظرفشویی از دمای مناسب آب برای شستشوی این ظروف اطمینان داشته باشید. این ظروف باید در قسمت ‌های مناسب ماشین ظرفشویی قرار بگیرند و در زمان شستشوی دستی باید از آب داغ، برس و یا مایع ظرفشویی یا چوب ظرفشویی استفاده کرد. در این روش شستشو می ‌توان به بعضی از قسمت ‌های تنگ ظرف‌ ها هم دسترسی پیدا کرد.

آبکشی کامل ظروف و استفاده از مواد شوینده مناسب

از دیگر نکات نگهداری ظروف پلاستیکی این است که بعد از اینکه این ظروف شسته شد، آبکشی آن باید به طور کامل انجام شود تا رطوبتی درون آن نمانده و باعث رشد قارچ و باکتری نشود. در زمان شستشوی ظروف از مواد ملایم شوینده باید استفاده کرد تا موجب خوردگی و خراشیدگی ظرف نشد و در زمان شستشوی دستی باید از اسفنج ‌های نرم استفاده کرد.

قرار ندادن این ظروف در ماشین ظرفشویی

شستن ظروف پلاستیکی در ماشین ظرفشویی اصلا توصیه نمی ‌شود؛ زیرا احتمال دارد موجب خراشیدگی یا تغییر شکل این ظروف شود. پس باید اطمینان پیدا کنید که این ظروف در بخش بالای قفسه در ماشین استفاده می ‌شود . چرا که بخش پایینی به بخش گرمایشی ماشین نزدیک ‌تر است و احتمال تغییر شکل پلاستیک ‌ها می ‌رود یا باعث تاب برداشتن درب آنها می ‌شود؛ پس بهتر است این ظروف از هر نوع و کیفیت با دست شسته شود.

زمان خالی شدن ظرف ‌ها آنها را سریع شستشو دهید

این ظروف پلاستیکی هم مانند دیگر ظروف موجود در آشپزخانه هرچه غذا مدت زمان بیشتری روی آن بماند خشک ‌تر شده و تمیز کردن آن کار سخت ‌تری خواهد بود و موجب لکه‌دار شدن این ظروف و بد شکل شدن آنها  در زمان تمیزی می ‌شود.

لکه ‌ها را با سفید کننده و بوی ظرف را با جوش شیرین رفع کنید

اگر داخل ظرف پلاستیکی شما لکه ‌هایی به وجود آمده، می ‌توان در زمان ۳۰ دقیقه در ترکیب سفید کننده خیس کرد. ظرف باید کامل در محلول فرو برود بعد آن را آبکشی کنید و اگر بوی خاصی گرفته است، مثل سیر، می ‌توان با تهیه خمیری از جوش شیرین و آب آن را رفع کرد. این نکات هم بعد از نکات نگهداری ظروف پلاستیکی نکات مهمی در مورد شستشوی ظروف پلاستیکی است که باید مورد توجه قرار بگیرد.

کلام آخر

استفاده کردن از انواع ظروف پلاستیکی در ابعاد و متریال‌ های مختلف بسیار گسترده و رایج شده است. باید حتما در زمان خرید به نکات مهم خرید این ظروف توجه کرد و به دلیل اهمیت و کارهایی که در زندگی ما دارند، باید به نکات نگهداری ظروف پلاستیکی و نکات شستشوی آن هم توجه کرد. البته باید این نکته را هم در نظر گرفت که محل تهیه این ظروف پلاستیکی هم دارای اهمیت است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *