فرز سی ان سی چیست؟ چه کاربردی دارد؟

آشنایی با فرز سی ان سی
در فضای صنعتی امروزی دستگاه هایی نظیر CNC اهمیت بسیاری دارند و یک نقطه قوت و عطفی در تولید قطعه های مورد نیاز و مورد استفاده هستند. یکی از این دستگاه ها فرز سی ان سی است که از جمله ابزارهای بسیار مهم در تولید صنعتی به شمار می رود و دارای دقت و قدرت بالا در اجرای عملیات های مختلف است. به دلیل انعطاف پذیری، بسیار اهمیت دارد و حتی می توان گفت این دستگاه به تنهایی یک صنعت در تولید قطعات با کیفیت و پیچیده به شمار می رود که در ادامه می خواهیم بدانیم فرز سی ان سی چیست و چه کاربردهایی دارد؟
دستگاه فرز سی ان سی چیست؟
از خلاقیت های پیشرفته صنعت تولید و ساخت که در چند دهه گذشته در افزایش بهره وری و بهبود فعالیت های تولیدی در صنایع مختلف نقش مهمی را ایفا کرده است، دستگاه فرز سی ان سی است. دستگاه فرز سی ان سی با دریافت کردن فرمان و دستوراتی که از طرف اپراتور می آید، به صورت دقیق و اتوماتیک فرایندهای مورد نظر روی قطعه ها را اجرا می کند. این دستگاه نوآورانه می تواند قطعات را با حرکات سه بعدی و به طور دقیق روی میز کار پردازش کند.
در فناوری های تولید این دستگاه نماد تکنولوژی و پیشرفت مدرن معرفی می شود و در صنعت هم از جایگاه خاصی برخوردار است. فرز سی ان سی از ابزارهای بسیار پیشرفته در صنایع ماشین کاری بوده که توسط سیستم های کنترل اعداد رایانه ای و توسط ابزارهای مناسب برش می تواند فرزکاری ها را با دقت های بسیار زیاد روی مواد متنوع انجام دهد. با این توضیحات متوجه شدیم که فرز سی ان سی چیست و در ادامه با کاربردهای آن نیز آشنا می شویم.
بیشتر بخوانید: نکات مهم در تنظیم و نگهداری ماشین آلات CNC برای تولید دقیق تر
کاربردهای فرز سی ان سی چیست؟
همان طور که توضیح داده شد، دستگاه فرز سی ان سی در صنایع پیشرفته از جمله ابزارهای مهم و بسیار کارآمد است که قدرت انجام فرایندهای مختلفی مثل حکاکی و برش در صنایع مختلف مثل پزشکی، دفاعی و حتی در صنایع پتروشیمی دارد. در صنعت خودروسازی نیز توسط دستگاه فرز قطعات اتومبیل را با ابعاد و شکل های متنوع تولید می کنند و در پزشکی در تولید قطعه های ایمپلنت و ایمپلنت های مصنوعی مورد استفاده قرار می گیرد.
به کار بردن دستگاه فرز سی ان سی در صنایع مختلف راهکاری مناسب برای تولید قطعه هایی با دقت و کیفیت بالا است که دارای اهمیت بوده و در تولید کردن قطعه های پیچیده که به توجه و دقت زیاد نیاز دارد. از ابزارهای اصلی، مهم و قدرتمند به شمار می رود و با توجه به روند پیشرفت در تکنولوژی ها باید انتظار داشت که استفاده کردن از دستگاه فرز سی ان سی در انواع صنایع از روش های مهم در تولید قطعه های صنعتی افزایش بیشتری پیدا کند.
با خدمات cnc سه محور آشنا شوید.
ویژگی ها و مزایای دستگاه فرز سی ان سی چیست؟
این دستگاه کارآمد به دلیل خصوصیات خاص و کاربردی که دارد، در صنایع مختلف جایگاه بسیار مهمی پیدا کرده است؛ زیرا قدرت انجام عملیات ها را با سرعت و دقت بالا داشته و در زمان و هزینه هم صرفهجویی می کند که به همین دلیل از ابزارهای اصلی و مهم در ساخت و تولید محصولات در بخش های مختلف صنایع معرفی می شود.
در مورد ویژگی های فرز سی ان سی چیست نیز باید گفت این دستگاه دارای سرعت عمل بسیار بالایی است و به دلیل دارا بودن سیستم های پیشرفته کنترل و حرکت می تواند عملیات های تولید را سریعتر انجام دهد که با این کار بهره وری افزایش پیدا کرده و زمان تولید هم کمتر می شود. این دستگاه به دلیل داشتن کنترل دقیق در فعالیت های تولید و خود کارسازی از هدر رفتن هزینه و زمان جلوگیری می کند.
درباره اینکه مزایای فرز سی ان سی چیست هم باید گفت این دستگاه خطاهای احتمالی انسان ها را کاهش می دهد و با درستی و دقت بالا توسط سیستم های کنترل هوشمند عملیات های تولید را با دقت بسیار بالا اجرا می کند. از بروز اشتباه و خطا در انجام عملیات تولید جلوگیری می کند و از مزیت های دیگر آن این است که دستگاه سی ان سی موجب بالا رفتن کارایی و کیفیت تولید در انواع صنایع می شود.
مزایای فرز cnc | کاهش خطاهای احتمالی انسانی، افزایش کیفیت وکارایی تولیدات |
ویژگی فرز cnc | سرعت عمل بالا، افزایش بهره وری، کاهش زمان تولید، کاهش وقت و هزینه |
انواع دستگاه فرز cnc از نظر روش های کاری
در مورد دستگاه فرز سی ان سی توضیحاتی ارائه شد و در ادامه می خواهیم بدانیم انواع مدل ها و روش کاری فرز سی ان سی چیست؟ باید گفت که دستگاه فرز سی ان سی از لحاظ عملکرد سه مدل عمودی، یونیورسال و افقی طبقه بندی شده است. دستگاه فرز عمودی ابزارها و اسپیندل ها را به طور عمودی روی میز دستگاه قرار گرفته و ابزارها طوری قرار می گیرند که برش های عمودی، شیار زدن و سوراخ کاری به راحتی انجام می شود.
در دستگاه افقی سی ان سی اپراتور نسبت به قطعات تولیدی دید مناسب و کامل تری دارد و در این دستگاه اسپیندل در راستای میز قرار می گیرد. در مقایسه با دستگاه فرز عمودی برای به وجود آوردن حفره و سوراخ کاری مناسب نیست و بیشتر برای به وجود آوردن برش های سطحی و ایجاد شیار در قطعات استفاده می شود که با دقت و توجه انجام می گیرد.
دستگاه فرز سی ان سی یونیورسال یا معمولی سرعت بالایی دارد و روی قطعات کوچک کار می کند؛ یعنی اگر نیاز باشد قطعات زیادی را در زمان کوتاه با تعداد بالا تولید کنند، از این دستگاه استفاده می کنند. این فرزهای معمولی دارای ابزارهایی برای تخت، استوانهای، برش دیسکی و زاویهای نیز است که برای برش های افقی، عمودی، ایجاد سوراخ کاری، زاویهدار کردن و شیار انداختن استفاده می شود.
مطلب مرتبط: نقش خدمات CNC چهار محور در بهینه سازی فرآیند های تولید
کلام پایانی
در این مطلب در مورد فرز سی ان سی چیست نیز توضیحاتی ارائه شد و کاربردهای این دستگاه ذکر شد. انتخاب درست دستگاه فلز سی ان سی در بین مدل های مختلف، می تواند در تولید با کیفیت ترین محصولات شما را یاری کند و در هزینه و زمان هم صرفه جویی شود.
سوالات متداول
دستگاه فرز سی ان سی چه کاربرد هایی دارد؟
این دستگاه پیشرفته در صنایع پتروشیمی، صنعت خودروسازی، پزشکی، و هواپیما کاربردهای گسترده ای دارد و مختص صنعت خاصی نیست.
دستگاه فرز طبق چه اساسی طبقه بندی می شوند؟
این دستگاه طبق تعداد محورها و آزادی حرکت و نوع حرکت به دسته های سه محوری، چهار محوری و پنج محوری تقسیم شده است.
مطلب پیشنهادی: با انواع ماشین آلات cnc آشنا شوید